Alege jucarii de lemn Montessori si jucarii educative din categoria Universul copiilor

Jucarii de lemn Montessori si jucarii educative

Jucarii de lemn Montessori si jucarii educative

Fie ca este o jucarie pentru un copil mai mare sau pentru unul mic, este important sa gasiti ceva care sa-i faca fericiti. Pentru parinti si copii deopotriva, acest lucru s-ar putea dovedi a fi dificil, deoarece exista atat de multe optiuni. Copiii sunt foarte activi si au o imaginatie extrem de bogata. Acestia au nevoie de echipament de joaca (jucarii clasice si educative), de un spatiu adecvat pentru a se juca si invata.
Jucarii educative
Acestea pot fi de mai multe tipuri, insa cele mai cunoscute sunt cele Montessori. In afara de jucariile clasice, specialistii recomanda integrarea celor educative, pentru o dezvoltare sanatoasa a copiilor. De asemenea, cele din lemn ofera celor mici multe beneficii.

Jucarii de lemn Montessori si jucarii educative

Jucarii Montessori
Aceste tipuri de jucarii sunt folosite pentru a oferi copiilor oportunitati de a invata in timp ce se distreaza. Ele ofera o varietate de experiente senzoriale si activitati care le permit copiilor sa creasca intr-un mod armonios.

Jucariile Montessori sunt un tip de jucarii educationale care ajuta la dezvoltarea copilului. Ele creeaza un mediu placut din punct de vedere estetic, interesant si stimulant pentru copii. Acestea fac invatarea distractiva, deoarece se combina cu joaca. De asemenea, scolile le-au incorporat in programa lor, pentru a promova creativitatea si invatarea prin explorarea autonoma a materialului (jucariile Montessori). In educatia Montessori, ideea este de se folosi jucarii si alte obiecte, tot Montessori, ce ajuta copilul sa isi dezvolte independenta (de exemplu, un scaunel cu scara) si increderea in sine.

Jucarii de lemn
Ele stimuleaza simtul tactil si ofera copiilor un sentiment placut atunci cand le ating. In plus, nu toate jucariile din lemn se simt la fel. Unele sunt slefuite, altele mai putin, in care se observa neregulile lemnului. Toate acestea ofera celor mici senzatii pe care creierul lor le inregistreaza in timp ce se joaca.

Promoveaza imaginatia – Jucariile din lemn sunt mult mai putin lucrate decat cele din plastic, nu incorporeaza lumini sau sunete. Copilul este cel care trebuie sa-si imagineze tot ceea ce vrea ca jucaria sa faca. In plus, fiind mai putin structurate, acestea sunt mai versatile.

Durabilitate mare – Jucariile din lemn, sunt departe de a se rupe in timp, Si in caz ca se sparg, pot fi fixate mai usor decat jucariile din plastic. Ele pot trece din generatie in generatie, deoarece jucaria ramane la fel de frumoasa si functionala.

Jucarii exterior
Indiferent ca este vorba despre jucarii pentru fete sau baieti, pentru exterior, niciun copil nu refuza o balaceala pe cinste. In acest sens, parintii sunt nevoiti sa achizitioneze piscine. Niciun parinte nu regreta faptul ca a facut aceasta alegere.

In cazul celor mai mici, o varianta este piscina cu bile pentru copii, unde cei mici se pot ascunde si distra, printre multitudinea de mingiute. Aceste tipuri de piscine nu se utilizeaza cu apa, deoarece distractia consta in numarul impresionant de bile ( 200-300 bile).

Jucarii de lemn Montessori si jucarii educative

Ce mai putem oferi copiilor?
Aventurile copiilor nu se opresc doar la piscine, ci continua cu corturi de joaca. In interiorul lui, micii exploratori isi vor pune imaginatia la treaba, jucandu-se fie cu jucarii, fie improvizand o mini camera, cu saltele de joaca pentru copii, ce se vor incadra perfect in magnificul cort.

Cine nu iubeste leaganele? De toate formele si dimensiunile, acestea sunt adorate de catre toti prichindeii. Nu trebuie sa dispuneti de un spatiu exterior pentru a avea unul, deoarece pe site-ul nostru veti gasi si leagan copii interior. Dupa cum ii sugereaza denumirea, acesta poate fi amplasat cu usurinta in interiorul locuintei, iar copiii vor fi extrem de incantati.

Referitor la jucarii pentru baieti, varietatea este una mare, contrar ideilor conform carora doar fetitele au la dispozitie multe modele. Pentru baietei, parcari, statii de benzina, nelipsitele masinute si nu numai, sunt idei de luat in considerare pentru ca cei mici sa isi ocupe timpul cu folos.

Imaginatia folosita la joaca este un factor important pentru o dezvoltare sanatoasa. Desi copiii nu constientizeaza, acestia isi dezvolta o creativitate fantastica, un simt al responsabilitatii crescut, dar si o incredere de sine amplificata. Jucariile nu au doar un singur scop – acela de a fi integrate in jocuri, ci au menirea de a le dezvolta copiilor numeroase abilitati.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *